Onderwijs onderweg in Canada

15 September ga ik op reis naar Canada. Het wordt een bijzondere reis, ik zal veel familie ontmoeten en hun vrienden en collega’s. Zij zullen mij meenemen langs het onderwijs in Canada.

Drie broers van mijn vader zijn in de 50-er jaren vertrokken naar Canada. Zij kregen tezamen 17 kinderen, die inmiddels ook weer kinderen hebben en zijn uitgewaaierd over een groot deel van Canada. Enkelen van hen werken in het onderwijs, anderen hebben een connectie met iemand in het onderwijs. Dat familienetwerk heb ik aangeboord om leerkrachten, directeuren, bestuurders en andere betrokkenen te spreken over achtergronden en vooral over het werk van alledag. Canada noemt haar onderwijs inclusief. Wat bedoelen ze daarmee? Hoe werkt men daar dan? De leerkracht die moet het doen en ik ben zo benieuwd hoe dat er dan uit ziet. Ik ben niet de enige die dat graag wil zien:


Ik ga het gewoon vragen aan de mensen die ik spreek in Canada, ik hoop dat ik ook in de klas mag kijken, zodat ik de werkwijze kan beschrijven of zo mogelijk kan filmen. In de taal van nu heet dat ‘bloggen’ en ‘vloggen’, ik ga graag mee met de tijd.
Iedereen is welkom om ze te lezen, te zien en te reageren. Heb je vragen, pak je kans, ik stel ze voor je. Dit is een uitnodiging!

5 gedachten over “Onderwijs onderweg in Canada”

  1. Hartstikke interessant. Ik snap nu beter wat je drijfveer is. Mooi land ook. Wij gaan het ook bezoeken. Ik blijf je volgen🔭

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *