Inclusief onderwijs in Canada in ontwikkeling

Maandag heb ik het eerste gesprek dat is geregeld door mijn familie. Ik ga spreken met Tom Bolend, hij is consultant voor het ministerie van onderwijs van Ontario. Hij heeft veel ervaring als special education facilitator, hij ondersteunde het proces naar inclusief onderwijs.
Hij is medeontwikkelaar van een programma waarin leerkrachten leren omgaan met traumaverwerking. Dat is de focus die het onderwijs in Ontario gaat leggen, gebaseerd op academisch onderzoek. De ontwikkeling is in de laatste fase.

Voor hem is inclusief werken de enige manier om een maatschappij te krijgen waarin men leert omgaan met elkaar en zich gerespecteerd en veilig voelt.

Ik vraag hem hoe hij denkt dat het verder moet gaan:

Hij benadrukt het belang van well-being, van zich veilig voelen. Aspecten van mindfullness en yoga, het aangaan en onderhouden van relaties zijn daarin opgenomen. Het programma dat hij maakt met zijn groep zal daarin gaan voorzien.
Ter infnormatie hierbij de website www.thirdpath.ca

Eén gedachte over “Inclusief onderwijs in Canada in ontwikkeling”

  1. Ben erg beneiuwd of in Canada IO al bij wet is geregeld en eventueel andere landen. Ik ben namelijk een voorstander daarvan in Suriname

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *