Canada is een groot land met grote verschillen

Canada is het op één na het grootste land van de wereld met 9.970.610 km2 aan oppervlakte. Het heeft 10 provincies and 3 territories.

Ik heb er slechts vier van bezocht, namelijk Ontario, Manitoba, Saskatchewan en Alberta. Ik zal deze reis waarschijnlijk 6000 kilometer afgelegd hebben als ik terug ben op mijn eindbestemming Thunderbay in Ontario.
Canada is behalve groot ook heel bijzonder op elk gebied. Zoals bijvoorbeeld de verschillende culturen van de oorspronkelijke bewoners (‘first nations’) en de emigranten uit alle delen van de wereld. De (klein)kinderen van de emigranten van toen voelen zich Canadees. Gelijkwaardigheid is heel belangrijk. Daar zijn ze trots op en dat laten ze ook zien in dit jaar van hun 150 jarig bestaan.

Niet alleen het land is groot, maar ook de vrachtwagens, de treinen, de velden, de machines; hier denk en werk je in het groot. Ik wil iets van het land laten zien om mijn verhalen over het onderwijs een context te geven. Het is slechts een impressie. In dit blog staan de weidsheid en het verschil in landschap centraal. Enkele korte video’s onderweg:


In deze video zorgt de wind voor veel geruis:


Prachtige vergezichten! Maar ik heb ook ‘last’ van het feit dat dit land zo groot is; op de boerderijen van mijn familie moet ik het doen met minimaal internet, daarom kan ik niet zo vaak aan mijn blog werken. Het uploaden van een video neemt uren in beslag en anderen kunnen ondertussen niet op het internet. Ik upload mijn video’s dus als zij het graan en koolzaad oogsten.

Saskatchewan is de grootste graanprovincie van Canada. De boerderijen liggen op grote afstand van elkaar, maar de kleine dorpjes hebben meestal toch een school. Eén er van heb ik bezocht, zie een volgend blog.

Eén gedachte over “Canada is een groot land met grote verschillen”

  1. Ha Bea,

    Ik heb gelezen over Courtney en over de vindingrijke Kit en je gaf me een impressie van dit enorm uitgestrekte Canada. Wat een lange trein! Alsof er nooit een eind aan zou komen!

    Wat mooi om dat je op deze manier je ervaringen deelt en nu komen onze reizen naar het onderwijs in Spanje en Schotland weer bij me boven.

    Hier in Nederland komt er de komende jaren eindelijk een beetje zicht op klassenassistenten. Het werd tijd…

    Mooi die saamhorigheid en gelijkwaardigheid en de acceptatie van speciale leerlingen.

    Dank je wel. En nu lees ik verder in je blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *